tu bez rdzy

Irena Świerżyńska

O -  tak 

wraca stare z wielkim hukiem

tutaj  -  rdza nie rusza

głowa mocna

 

ale  - czy da radę...?

 

Tu ironia

a  - tam kpina i fatalny doły kopie.

 

Takie czasy

na salonach  na wystawach i na ściance

zło się pyszni 

kapie

 

z dołu widać lepiej

 

tak, tak  -  jeszcze -  biega tańczy

i pisze

 

a  - ty 

poznajesz świat prawdziwy  -  z epoki kałamarza 

aktualny dzisiaj.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 października 2021
anonim