Literatura

Dam Ci... (wiersz)

Izabela Filipowicz

Od niebios talent mam a może nawet dwa
Chcę się podzielić nim pokazać się światu
Rymy gramatyczne nie są dzisiaj w modzie
Lecz ja sercem piszę to co wena powie

 
Chcę Ci dać od siebie drogi przyjacielu
Kilka prostych wierszy bez zbędnych frazesów
Nimi namalować obraz znakomity
Byś jeszcze usłyszał grającą muzykę
 
Chcę Ci ofiarować co dobre jest we mnie
Ciepło mojej duszy co zawsze przy Tobie
Gdy jesteś w potrzebie wysłucham twej troski
Na twarzy zagości uśmiech co rozgrzewa
 
Dam Tobie cierpliwość gdy mnie denerwujesz
Byś zawsze już wiedział że przy Tobie stoję
Jeszcze tylko chwila dla Ciebie w podzięce
Że wciąż przy mnie jesteś nawet gdy nie mówię
 
Już ostatnie słowo do Ciebie skieruję
Przyjdź do mnie w potrzebie by rozwiać swe troski
Oddam kiedy trzeba mój uśmiech wesoły
Dam też to co mogę na życiowe drogi 

 


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 pazdziernika 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca