już jaśniej - odbicie
zmieniło światło gaszone od zawsze
do wczoraj
czy piana zginie
nie wiem
wróciła pogoda
wiatr żagle tarmosi i fala pomaga
podnosi kamienie i oczy otwiera
zaspane
jesień podrzuca kasztany
kosmata skorupa pęka - a środek
brunatnym okiem mruga
błysk
przytrzyma
nareszcie....