***(букет полевых цветов CXCV)
все что есть у тебя это вовсе же не просто
по судьбе ты я поцелуешь любя
и осенний шансон будь с тобой виноватым
тот вечерний шансон навсегда
дождем сыгравший ты впредь поцелуешь
слушай меня я одна
ждала вина ведь в вине нет проигрыши
это вино я с другим не завяжу – не зажгла
а ты судишь – как будто была я листик
листик сорвался и летит тяжело
снова в подушку ты мне не приснился
не приснившись – это только судьба
подаю вниз за тобой
а на угаре до слез шоколад
ты все-таки болтавший покажешься
самой меня а мне больно любя
не потеряй то что нам дано горничном
2 października, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
***(bukiet kwiatów polnych CXCV)
wszystko co masz u siebie wcale nie jest proste
przez los Ty ja – pocałujesz kochając
i jesienny chanson niech będzie z tobą winnym
ten wieczorny chanson na zawsze
deszczem, którym zagrałeś ty najpierw pocałujesz
posłuchaj mnie ja jestem sama
czekałam wina przecież w winie nie ma przegranej
to wino z drugim nie zwiążę – nie zapaliłam
a ty osądzasz – jakbym była listkiem
listek się zerwał i leci ciężko
znów po poduszce ty mnie się nie przyśniłeś
nie przyśniwszy się – to jest tylko los
spadam w dół za tobą
a w zamroczeniu do łez jest czekolada
ty jednak zagadując się pokarzesz
mnie samej a mnie boli kochając …
nie utrać tego co jest nam dane przez pokojówkę
2 października, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
Fb : Facebook
Fotografia : Facebook
Autor jest absolwentem Moskiewskiego Instytutu Energetycznego, tytuł magistra inżyniera informatyka uzyskał w 1987 r. W 1992 r. doktoryzował się z informatyki i zarządzania przedsiębiorstwem maszynowym przemysłu lotniczego także na Moskiewskim Instytucie Energetycznym.
W 1992 r. uzyskał zaproszenie Prof. George J. Klira na odbycie post-doktoratu w SUNY Binghamton w USA, lecz nie uzyskał wsparcia finansowego w Polsce.
W 1999 r. Autor został złośliwie i zaplanowanie zwolniony z pracy i do dziś nie posiada zatrudnienia.
Prof. George J. Klir jest jednym z najważniejszych informatyków współczesnych.
Autor złe działania do jego osoby odnosi do złej polityki personalnej w kraju, w tym to, że jego Tato był ze wsi. Ciągle posiada komentarze w sieci typu: „siedź na wsi i nie pierdol”. Ot i wszystko.
Warto zaglądnąć i poczytać:
https://www.facebook.com/andrzej.feret.56/posts/421833552613334
https://www.facebook.com/andrzej.feret.56/posts/421987415931281
https://www.facebook.com/andrzej.feret.56/posts/422140825915940