Literatura

Duet (wiersz)

Izabela Filipowicz

 Duet myśli i słów
nadaje życiu sens
Bo tak powstaje wiersz
o którym marzyć chcesz
 
Podobnie w tańcu jest
Do kroku idzie krok
Jest ona i jest on
I wiodą wspólny krok
 
W muzyce jest melodia
I tempo musi być
By marsz mógł być marszem
A przy kołysance śnić
 
W śród ludzi są duety
Mężczyźni i kobiety
Gotowi są by wspólnie śnić
I za rękę razem iść
 
I tak mija dzień za dniem
Doba to też piękny duet
Bo dzień z nocą mija się
Od początku aż do końca.

 


słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 13 pazdziernika 2021, 09:28
" Duet myśli i słów
nadaje życiu sens
Bo tak powstaje wiersz
o którym marzyć chcesz"

Oj tak, mam marzenie, że może kiedyś napiszesz wiersz, bo to nim nie jest.
Poczytaj co to inwersja i zacznij budować wersy wreszcie po polsku.
Badziewie straszne.
przysłano: 13 pazdziernika 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca