Rozczarowanie ( strofa saficka mniejsza )

Izabela Filipowicz

Pierwszym spojrzeniem mnie zaczarowałeś
Już nie myślałam co zdarzy się dalej
Poczułam wtedy, że się zakochałam
O tym wiedziałam
 
Kolor Twych oczu jest w nieba błękicie
Postanowiłeś uprzykrzyć mi życie
Niewiele jeszcze o Tobie wiedziałam
Lecz oszalałam
 
Pięknie się śmiałeś, słowami mamiłeś
Że ja jedyna wciąż mi tak prawiłeś
Chciałam uwierzyć w to co mi mówiłeś
I mnie kupiłeś
 
Lecz jedno kłamstwo nagle na jaw wyszło
Że to zabawa, nagle szczęście prysło
Postanowiłam swe szczęście zbudować
Lecz już od nowa.

 

Izabela Filipowicz
Izabela Filipowicz
Wiersz · 14 października 2021
anonim
  • Mithril
    ...jjja p....lę

    · Zgłoś · 3 lata
  • Ir
    Ta strofa jest NAJ"cudowniejsza":
    "Pięknie się śmiałeś, słowami mamiłeś
    Że ja jedyna wciąż mi tak prawiłeś
    Chciałam uwierzyć w to co mi mówiłeś
    I mnie kupiłeś"................łeś, łeś, łeś........nie na tym polega naśladowanie Safony / .przełom VII i VI wieku p.n.e./
    Po drugie, nie lepiej wyrobić własny styl, a nie naśladować starożytnych ?

    · Zgłoś · 3 lata
  • Urszula JoViSkA
    Izabel, przyznaj siÄ™ - jesteÅ› na jakimÅ› kursie pisania i ci kazali strofÄ… safickÄ…! Mnie to tak zalatuje. A Mithrile i inne Ir-e majÄ… bekÄ™ :))))

    · Zgłoś · 3 lata
  • Izabela Filipowicz
    nie, nie jestem na kursie pisania, po prostu piszę na różne warsztaty,

    · Zgłoś · 3 lata
  • Urszula JoViSkA
    Napisz triolet - o.

    · Zgłoś · 3 lata