Jesień

Jesień


 

Najwspanialsza
w czerwieni liści bladych i radosnych
W olśniewającej piękności wschodów i zachodów
drętwo-mięsistego słońca
Przebogata
w liście korale i kiście złote
Soczyste namiętnością i powabem
posrebrzone nocą wśród księżyca i gwiazd
Migająca kolorami tęczy leśnej
i malin przy suszonych
Powiewająca nutkami pieśni
o kwiatach łąk i ogrodów polskich...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
mirka-stojak
mirka-stojak
Wiersz · 14 października 2021
anonim
  • Urszula JoViSkA
    Mirka Stojak, uszy do góry! Mithril po prostu jest żartownisiem, taka maskotka Wywroty :)))

    · Zgłoś · 2 lata temu
  • falkon
    Nie zrażaj się komentami mithrila, on nie pisze lepiej.
    Pisz dalej.
    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 2 lata temu
  • Mithril
    ...cukierkowe nihil novi

    · Zgłoś · 2 lata temu