Jesień
Najwspanialsza
w czerwieni liści bladych i radosnych
W olśniewającej piękności wschodów i zachodów
drętwo-mięsistego słońca
Przebogata
w liście korale i kiście złote
Soczyste namiętnością i powabem
posrebrzone nocą wśród księżyca i gwiazd
Migająca kolorami tęczy leśnej
i malin przy suszonych
Powiewająca nutkami pieśni
o kwiatach łąk i ogrodów polskich...
Pisz dalej.
Pozdrawiam!