***(bukiet kwiatów polnych CCV)
(blisko rozkoszy)
kręci wierci kolor bezwstydu
czerwonym cichym westchnieniem trąca
w słoneczny dzień miedzianym liściem
i pełen tańca spadając w cnotach
niechaj miedziany spadnie bezwstydny
pełen szaleństwa
pełen szalonych jesiennych szans
zachwytu pełny liść rudy wierny
który się zrodził na słowach dam
co się nie boją liść pojmać chytro
w wieczornym tańcu błysku przy świecach
by dzielić sukno
14 października, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
Fotografia : Facebook