czujesz ten zapach

Irena Świerżyńska

na wir wrzucony

ubrany w ciężki kamień posępny

ogniwo  kruche

nie trzyma

 

sam  -  dźwiga się

dźwiga

 

widziałeś

pamiętasz 

tamten  -  bruk i żużel na drodze

 

i po drodze

 

czy dobrze znasz  -  ten  gest

i wzrok

jak patrzy i czym pachnie pańskie

błoto

 

unosi się wszędzie

paruje 

 

nie czujesz....

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 16 października 2021
anonim