Żegnaj lato

Izabela Filipowicz

Lato już odeszło
Wraz z długimi dniami
Już nie będzie słońce
Pieścić promieniami

 
Nie będzie kwiatów kolorowych
Co zapachem zniewalały
I motyli zwiewnych
Co przy nich latały
 
Ptaki nie zbudzą już
Śpiewem radosnym
Będziemy na nie
Czekać do wiosny
 
Teraz przyjdzie jesień
Ze swymi rządami
Żegnaj lato
Za rok
Znowu się spotkamy
 

 

Izabela Filipowicz
Izabela Filipowicz
Wiersz · 16 października 2021
anonim