Literatura

calming & blissing (wiersz)

das

Studenci nauk ścisłych i stosowanych chronią umysł w°

nurcie New Age. Jest proste pytanie zadawane podczas

medytacji zen. Dwie dłonie to jedno klaśnięcie, jaki jest

dźwięk jednej dłoni? Może chodzi tylko o ciszę umysłu.

Niech mówią to jesienne grunty, pola leżące odłogiem. I

niech mówi nam pusta ziemia. To puste niebo, to puste

myślenie-niemyślenie i paradoks z japońskiego koanu.°
Nie ma tu dzisiaj innej mądrości niż tereny za miastem,
łąki pełne czerwonych, szarych kwiatów, a to energie. I
obszary te emanują barwami, które już chronią umysł.°

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 pazdziernika 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca