***(bukiet kwiatów polnych CCVIII)
może nie wiem cóż należy przysiąść
dziś jak zawsze samemu wieczorem
kiedy znowu spokój gdzieś mi przysiadł
że mi spokój wyrywał się w słowie
i rozedrgał się kopułką myśli
co gołębiem furkotem czekałem
aby jedna z twoich o mnie myśli
wśród wieczoru została podarkiem
może jeszcze aby było więcej
i dobranoc odeszła bez żalu
że pokażesz naga i spragniona
samą siebie czy to nam wystarczy
bo nieludzko jest wciąż czekać chwili
tej uroczej co się snuje z tobą
tej na zawsze chwili utęsknionej
kiedy wszystko mówi do mnie kocham
18 października, 2021
Andrzej Feret : https://www.facebook.com/andrzej.feret.56/posts/433616408101715
Fotografia: Facebook