z nadzieją...

Irena Świerżyńska

nie wiem

ile zdążę

proszę zostaw Panie świt otwarty

jeszcze

 

mam już lepsze wrota

błysk oświetli zmyje stare naloty

 

wczesną rosą wstaję

bieg i lot pomoże

 

myśli nie zatrzymasz 

sen  wspiera  i podrzuca 

 

stado koni w drodze....

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 19 października 2021
anonim