Literatura

powiedz mamo (wiersz)

Yaro


powiedz gdy znasz odpowiedź

wskaż drogę po której pójść mogę

uprzedź przed zamiarem wrogim


mów do mnie ładnie

mów zawsze prawdę

mów o mnie dobrze

bym nie zwątpił ze swoich sił


zachowaj dobroć w sercu na dnie

mów gdy zasypiam

mamo przytul gdy wracam z przepustki

jedno słowo jeden gest

zmiecie nienawiść zmiecie złą treść


powiedz że jesteś ty

powiedz że zawsze ty

będziesz sercem mi


silni tylko my i cały dobry nasz świat

wszyscy wokół pokochajcie się

podajcie dłoń znak pokoju

w dłoni kwiatek nie broń


Otwórz mi drzwi otwórz skrzydła

bym rozwinął je i objawił prawdę

wykrzyczał ból ludziom dał nadzieję

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 pazdziernika 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca