covid człowieka

Yaro

covid ma liczbę człowieka

uciekaj od piekła na ziemi

innego nieba innego piekła

nie znajdziesz choćbyś się zarzekał


covid ma liczbę człowieka

nachodzi ze wschodu

nadchodzi z zachodu

z gór i morza uciekaj


droga się zwęża jadem malowane krawędzie

strzykawki bezbarwne eliksir długowieczności

żyjesz i umierasz gdy czas nachodzi


covid ma liczbę człowieka

nachodzi ze wschodu

nadchodzi z zachodu

z gór i morza uciekaj

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 21 października 2021
anonim