Literatura

Księga imion (wiersz)

abc

Alfons jest organem wykonawczym niemoralności.

Organem wykonawczym moralności jest szantażysta.

 

- Karl Kraus

 

Burdello bum bum bullshit

to jest fabryka przetwarzania grzeszników

moje ciało płonie

nie rozpoznano mnie byłem jak chleb

a może wiedzieli kim jestem

lecz wstydzili się

zastąpili gałązkami brzozy

i innymi dodatkami na piaskowisku

na którym po eksterminacji

zasiano łubin monotonne mijaliśmy

sosny i piasek jadąc na szafot

starannie posegregowano nasze

„buty ubrania okulary kosztowności”

własność przesiedleńców

sprawni byli ludzie pana na zamku

aby nic nie było widać

zamaskowano jedliną by oślepić

tych co stoją w kolejce do

punktu przesiadkowego

na ścieżce śmierci w drodze wniebowstąpienia

po placu rozbieralni i sortowni

ruszt nad przesieką przed którą mgła

wszak tak likwidowano element

aspołeczny

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 pazdziernika 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca