a może tak...

Irena Świerżyńska

pomoże

podniesie  

oko z natury dobre i piękne

 

na topie  -  kocie

 

a  -  później drugie otworzy

oświeci

 

gdzie byłaś

gdzie

jesteś

 

czy  - kumasz

czym jest prawdziwe szlachetne

dobro

 

czy -  drugi obok

 

to 

tylko 

gnida mucha robak i mysz

zupełnie szara

głucha i głupia

 

czy 

też  -  ma  honor....

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 października 2021
anonim