***(bukiet kwiatów polnych CCXXXIV)
(a może to dla mnie? może to dla ciebie?)
jakaż to donna dziewczyna najdroższa
żali się dłonią żem dłoni nie spotkał
kiedy ja cały jej dłoń w łonie czekał
więc mi się nie żal dziewczyno najdroższa
jakiż to związek umierać dla dumy
w przyjaźni mawiać, że kocha namiętnie
pełna pokory sekret żalu panna?
może wybrana? a może zachłanna?
gdy cię nie widzę nie płaczę nie szlocham
ale kiedy widzę wiem, że zobaczę
znów mi się pisze najdroższa i słodka
kiedy ciebie nie ma znów narzeczona
poczciwość pogodna poważnie i więź
jakaż to donna jest przyjaźń i szczęście?
26 października, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
Foto : Facebook