Najpierw kawy łyk
Białej z cynamonem
Ciastka jakieś trzy
Najlepiej bezowe
Do tego uśmiech dołączę
Niech rozwesela promiennie
Komputer zaraz włączę
Wyślę pozdrowienia
Życząc dnia miłego
W radość ubranego
Teraz okno otwieram
Wlatuje przez nie wena
Jeszcze powietrza trochę
Na życie nabieram ochotę
Kolejny składnik jest po południu
To spacer parkową aleją
Podziwiam liście kolorowe
W których kasztany się brązem mienią
Jeszcze tylko miła rozmowa
Z przyjacielem w oddali
W książce przeczytam stronic kilka
Przy lampce co się pali
Wieczorem wypiję
Herbatę z malinami
I do poduszki głowę przytulę
Przywitam się ze snami
Zbierz wszystkie te składniki
Uśmiechem połącz je
Niech po śnie kojącym
Przyjdzie kolejny dobry dzień