tyle słów rzuconych obok
pustych
tyle dróg kręconych
w butach ciasnych
tyle burz tłumionych
cicho....
tyle łez wylanych hen za rzeką
i dalej - czeka
kiedyś - wiosna przyjdzie
obłok biały pąki puści
serce pika
kwiaty znosi
nuci
nuci...