wiosna przyjdzie...

Irena Świerżyńska

tyle słów rzuconych obok

pustych

tyle dróg kręconych 

w butach ciasnych

 

tyle burz tłumionych

cicho....

tyle łez wylanych hen za rzeką

 

i dalej   -   czeka

 

kiedyś  -  wiosna przyjdzie

obłok biały pąki puści

 

serce pika 

kwiaty znosi

 

nuci

nuci...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 października 2021
anonim