W wielkim świecie jest miasto
i scena
głos płynie i gra orkiestra
stęsknione dusze kołysze.
W małym kącie gdzieś trzy na trzy
serce ma bal i jedna
dusza się cieszy
głowa kwitnie - choć lata późne
kwiaty na łące zatrzyma
ach - takie
moje
płatki w błękicie...