W małym kącie

Irena Świerżyńska

W wielkim świecie jest miasto

i scena

głos płynie i gra orkiestra 

stęsknione  dusze kołysze.

 

W małym kącie  gdzieś trzy na trzy

serce ma bal i jedna

dusza się cieszy

 

głowa kwitnie  -  choć lata  późne

kwiaty na łące zatrzyma

 

ach - takie 

moje 

 

płatki w błękicie...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 30 października 2021
anonim