Makatka współwinna

Grzesiek z nick-ąd

 

Makatka współwinna Ile nam przyjdzie świeczek zapalić, przy ilu zgaszonych posiedzieć z wiarą, że wszystko co żeśmy kochali nie jest kolejnym przedbiedziem. Ile nam jeszcze kwiatów pomarznie, ile nam wosku dłonie ogrzeje, nim zrozumiemy, że żyć trzeba bardziej im bardziej się traci nadzieję. Ile nam dzisiaj murów przeskoczyć i ile wyśpiewać pieśni, aby im dumą łzawiły oczy że nie na darmo odeszli...
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 1 listopada 2021
anonim