W pamięci

Izabela Filipowicz

Dzisiaj jest ten dzień
Na cmentarzu znicze rozjaśnią cień
W sercu obudzi się tęsknota
Za bliskim co do nieba dotarł
 
Jednak trwają w pamięci rok cały
Choć w tym czasie bardziej pamiętamy
Szli z nami tutaj na ziemi
Teraz z nieba spoglądają
Opiekę nam dają
 
Na zawsze pozostaną
W sercach wielu
Nie na zawsze rozstanie
Spotkamy się tam przyjacielu
 
W świecie
Bez zmartwień i lęku
Bez bólu i cierpienia
 
Z bliskimi się spotkamy
Kończąc swą podróż na ziemi
Ci już na nas czekają
Byśmy się nie zgubili
Gdy już będziemy z nimi

 

Izabela Filipowicz
Izabela Filipowicz
Wiersz · 1 listopada 2021
anonim