dzień ostatni – jutro wejdzie już listopad
jutro pójdę
i zapalę ognik wspomnień
i za siebie i za innych powspominam
dziś październik jutro listopada, pierwszy -
święto duszy by o bliskich powspominać
złotem światło
znów rozścieli na cmentarzach
łuną będzie palić się z wieczora złote
znicze i wspomnienia pozostawią tu i
teraz naszą pamięć materialną i choć [potem]
zawsze jest refleksja o uznanych darach
losu i o ludziach co odeszli w niebyt
znów odzyskam niezniszczalny święty spokój
i znów przejdę sam ze sobą w rok do śmierci
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
2018
----------------------------
fotografia z Internetu (i komentarze wszystkie): https://www.facebook.com/andrzej.feret.56/posts/442716683858354