miłość mocna

Yaro

przy życiu jedynie trzyma mnie miłość 

Eskimosa przy życiu utrzymuje ciągła zima 


kocha kobietę która odejść nam nie da 


zagubieni szukamy słów odkupienia 

ze złych słów z nieszczerych ust 


pragnę słońca i ciepła wersów 

w strofy układam się z tobą do snu 


by wyśnić życie bez zmartwień bólu i łez 

żadnych wojen zazdrości i przykrych słów 

 

 

(kochajmy się ludzie, bo życia mamy niewiele, 

pokryje nas kurz zmarszczy twarze czas , 

tyle człowieka żywot jest wart:) 


Jarosław Pasztuła

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 2 listopada 2021
anonim