znów przyszła wena po ciężkiej nocy
chce ze mną tworzyć dziś wiersze nowe
namalujemy wersy urocze
znów przyszła wena po ciężkiej nocy
ona gdzieś obok mnie zawsze kroczy
wnet odnajdziemy myśli gotowe
znów przyszła wena po ciężkiej nocy
chce ze mną tworzyć dziś wiersze nowe
słowo za słowem i rytm nadaje
niech wszystkie wersy się poskładają
tak właśnie dzieło nowe powstanie
słowo za słowem i rytm nadaje
nie będzie żadnym pustym bajaniem
te słowa w sercach niech pozostaną
słowo za słowem i rytm nadaje
niech wszystkie wersy się poskładają
już napisałam wiersz całkiem nowy
z pięknym natchnieniem co ze mną było
on do czytania jest już gotowy
już napisałam wiersz całkiem nowy
niech będzie przeżyciem wyjątkowym
co czytelnika serce zdobyło
już napisałam wiersz całkiem nowy
z pięknym natchnieniem co ze mną było