Literatura

Ikar z polskiej wsi (wiersz)

Yaro

 

smakowałem gorzką herbatę 

jak twój wyraz fizjonomii 

 

ile lat przesiąkam tobą 

w kieszeni ze zdjęciem 

od narodzin fotografii 

 

dzieli nas wiek miesiąc dzień 

spóźniłem się z przyjściem na świat 

o trzy lata sześć miesięcy 

 

sakramencka noc 

nuta w dyskotece 

 

zakwitłaś w czerepie 

jak na gnieździe ptak 

latałem za tobą i nic 

prócz mego przelotu 

 

Ikar z polskiej wsi 

 

sączyłem gorzką herbatę 

jak twój grymas twarzy


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
secator
secator 4 listopada 2021, 19:49
To "obciągnąłem" na początku wali text na glebę. Znajdź synonim ;-)
Yaro
Yaro 4 listopada 2021, 20:37
czytaj początek wiersza jak strofę na końcu:)
przysłano: 4 listopada 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca