z ramion

Lucky Person

wydarzy się miłość czasami chwilą jakąś

jakby niechcący wypadniętą z dłoni

z dnia wyleci lecz z niczego co czekane

wystarczy ręką szyję dotknąć tej kochanej

ust mokrych na poliku lub oku wilgoć złapać

i się dzieje to myślenie o szczęściu

na jednej minucie i w jednej chwili

jesteśmy małymi rzeczami złączonymi

energią, promieniem, siłą i mądrością

może nawet my teraz to jedność

może nierozerwalność i całość

małe odnalezione szczęście

rodzi się życie.

 

 

 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 6 listopada 2021
anonim