Literatura

Nie(miłość) (wiersz)

Izabela Filipowicz

 
Mama lubi gry hazardowe
Ojciec w pracy projekty nowe
Swoje mają priorytety
O dziecku zapomnieli niestety
 
Tata nie brał syna na ryby
Nie uczył jak w lesie zbierać grzyby
Matka do serca nie przytuliła
Kołysanki nie zanuciła
 
Młody błąkał się samotnie
Krążąc gdzieś po okolicy
Chodził często bardzo głodny
I uciekał do piwnicy
 
Teraz w bidulu siedzi
Zazdrości innym dzieciom
Tym co w domu zostały
Opiekę lepszą miały
 
Czasem w okno spogląda
Z nadzieją i czeka
Może się opamiętają?
Czy go jeszcze pamiętają?
 
Matka z ojcem życie mu dali
Nie pamiętali o miłości
Nie wystarczy dziecko mieć
Kochać je trzeba też

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 listopada 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca