Literatura

zrobić technologię to nie sztuka (wiersz)

Yaro

technologia prowadzi donikąd 

skąd się wziąłem na pewno z in vitro 

świat nie dał miłości ściskam iPhone 

zadowolony przez miasto na przejściach 

światła przechodzę na czerwonym 


zadowolony samochody hamują 

pisk opon nie słyszę nic 

prócz na uszach tani hit 

powielany w radio słuchałem muzy 

o niebo bogatszej pełnej wartościowej 

nie paliłem zioła bo nie było dostępne 


mieszkam w lesie technologii 

w świecie nierealnym dla mnie 

dokarmiam ptaki kupuje smartfony 

tablety wszystko w euro-sieci 

ziemia się kręci stąpam po krawędzi 


co z nami będzie gdy odejdziemy 

pozostawimy dzieci bezbronne 

w komputerach śmieci w głowie śmieci 

niezaradne gdzie jest błąd 

wyprowadźmy je tylnymi drzwiami 

pokazać świat prawdziwy i kilka prawd

 

(świat bardziej człowiek oszukał , nacisnąłem enter i po mnie:)

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 13 listopada 2021, 19:11
możliwe , wiesz to jest nauka o gównie
przysłano: 13 listopada 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca