Literatura

tułaczka (reggae piosenka) (wiersz)

Yaro

 

moje bycie toczy się pierścieniem 

 niejeden raz na neseserach spałem 

zapłakałem z tobą moja połowo 

nie sprostać zagrzać miejsca 

na na wieki na jakiś czas 

 

nie pamiętać pragnę czas 

niepomyślny wiatr 

wciąż wiał ubogiemu w oczy 

zatarł blizny kurz 

zasypał łzy słone i cierpienie 

co wgryzł się pomiędzy serca 

zapalam światło 

zapalam wiarę 

 

tułam się z węgła w kąt 

jak stary szary rekrut 

nie widzisz jak lęk człowieka połyka 

kęs za kęs i jeszcze bezsilna pięść 

uderzam w stół jak w gwoździk 

obejmij mnie pokochaj mnie 

 

nie pamiętać pragnę czas 

niepomyślny podmuch 

wciąż wiał biednemu w oczy 

zatarł ślady kurz 

zasypał łzy słone i ból 

co wgryzł się między serca 

zapalam światło 

zapalam nadzieję


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 listopada 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca