bez ciebie dzień
***(bukiet kwiatów polnych CCC)
podparty nicością
pisze, że kwiaty nie kwitną
bez ciebie jest smutno i czerń się
zagłębia
bez ciebie się błąkam
i zwodzi krew kłótnią
i nawet jest cień co bez ciebie
już zanikł – bo bez ciebie cień smutny
ni tańca ni twojej czerwonej opończy
ani też bez ciebie nie ma
tego co od ciebie przybywa
przypływa do mnie
i smutne są oczy wiosny
gdy majem bez ciebie kasztanem
kwitnie bez ciebie jabłonia
i ścieżki bez ciebie
zagrzmiały by bieluśkim obrusem
podparte i drogich dla ciebie
zielonych kolczyków bez
ciebie też nie ma i nie ma bez ciebie
płowych bukietów polnych kwiatów
bo bez ciebie nikt kwiatów nie zbiera
kiedy bez ciebie bogactwa też nie ma
błędne są bez ciebie przyczyny
i nie ma przyczyny miłości
bo kiedy cię nie ma nie ma
też dziwów kiedy ty jesteś
i mnie też nie ma bez ciebie, mnie samego
i nie ma bez ciebie
mojej dziewczyny
bo bez ciebie niknie to AMO
14 listopada, 2021
Andrzej Feret Andrzej Feret | Facebook
---------------------------------------------
Fotografia z Internetu Facebook