Literatura

Okno na balkon (wiersz)

J.J.Erufailon K.

Tylko szyba umie tak dzielić,

Tylko ona trzyma mnie tutaj

Rzucam szybki look za granicę

Krzyczę.

 

Nie umiem, sam tak zmielić

Duszy, krzyczącej szukaj!

Zamieram.

 

Sam tego nie zmienię

Światło odeszło stąd.

Padam.

 

Całuję ziemię

Czy to już mój sąd?

„Zniszcz tę granicę!”

Umieram.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 listopada 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca