Literatura

nie jestem doskonały (wiersz)

Yaro

do doskonałości mi daleko
piszę kilka słów taki trud
zamieszkał wewnątrz wiersz
który poniesie w dal
nie tylko mnie ale razem
marzeniami są słowa
rozciąga się lekko
karta w kratkę tak lubię

 

nie potrafię zapomnieć
nieś mnie w głębiny
niepamięć mnie nie ominie
na linie na gałęzi na skale
jak ptak jak motyl na kwiatku
wierceniem w brzuchu
kocham cię na zawsze

 

narysuje portret daleko
sięgam pamięcią
gdy czułem ciebie blisko
byliśmy młodzi

nic nie szkodzi
zatapiam się w głowie
wyciągam z siebie frazy
niekoniecznie te najlepsze
brnę za daleko delikatnie
rozpraszasz czas
który ma kilka wad

 

nie potrafię zapomnieć
nieś mnie w głębiny
niepamięć mnie nie ominie
na linie na gałęzi na skale
jak ptak jak motyl na kwiatku
wierceniem w brzuchu
kocham cię na zawsze

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 listopada 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca