Literatura

uwierzyć w siebie (wiersz)

Yaro

na pochyłe drzewo
każda koza skacze
nie bądź drzewem
nie bądź kozą
skromnie zdobywaj dzień
nie poddawaj się nigdy o nie

 

cierpliwości a radość nie ominie
cieszą mnie przyszłe dni
złych nie pamiętam
nie cofam się w tył
idę naprzód na ślepo
przez zamknięte drzwi
przez otwarte okno
nie poddam się
nie cofaj się podaj dłoń
wynurzymy się na powierzchnię

pójdziemy z uśmiechem
autostradą do nieba
lub byle gdzie
byle jak najdalej od jarzma

 

nikt nie wytłumaczy co żyć znaczy
ciężko bywa do góry grzywa
biegnij na spotkanie
nie pójdziesz nic nie dostaniesz
raz cukierek a raz palec
chwytaj chwilę nie upadek

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aktywista
Aktywista 23 listopada 2021, 12:18
nie ma lepszego wyboru, lepiej wierzyć w siebie niż kolejnego idola
przysłano: 22 listopada 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca