płacz

Yaro

płacz wierzby

gałązki ku ziemi

liście zielenią nadziei

 

usta pocałunek

przed ostatnią drogą

 

dłonie głaszczą małe głowy

zimnym potem zroszone

 

najgorsze zimno piachu

zamknięte wieko

kwiaty na drogę

 

wierzbo widziałaś

zapłacz przed zmrokiem

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 23 listopada 2021
anonim