Literatura

Człowiek i morze (wiersz)

abc

Jestem już stary

i zgodnie z kolejnością rzeczy

stanę się zniedołężniały

w tym wieku jakby łatwiej

bezkarnie artykułować myśli

ponad poprawność polityczną

czekania na swoją

kolej która nie nastąpi

 

Nie mogło mnie spotkać w życiu

większe szczęście

niż to że nigdy moje prace

nie zawisną na targach sztuki

pośród prac zasłużonych

dla kultury

 

Nad którymi krytyk się pochyla

gdy mu się zapłaci

(bezpowrotnie utracono

umiejętność odczytywania

mowy znaku) został czysty

estetyzm i związek kynologiczny

typ spokrewnienia

 

Liczy się krzykliwość

wzajemne uprzejmości

kochanie wspólnej sprawy

podział na swój i obcy który

układowi jest nieodzowny

 

Adepci piękna

powinni wiedzieć komu

warto się kłaniać

a przed kim udawać że się

go nie widzi unikać trzeba takich

jak ja wygumkowanych

ze wspólnego zdjęcia


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aktywista
Aktywista 27 listopada 2021, 16:38
lewo-myślny gniot
przysłano: 27 listopada 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca