Potok

paulatama

Słów potok Twych delikatnie porywa

W Twych oczu boskość się skrywa

Oddaje ciało z prądem niesiona

Pod Twym dotykiem płynę uśpiona

 

Skromność tych dłoni czułość kołysze 

W nich - ton zmysłowych szeptów słyszę

Ramiona ciepłe zapachu czuję

Palcem na wodzie je opisuję

 

Myślami maluję ust kontury

Pilnie zagłębiam Twej skory receptury

Wypełniam je później purpurą czułości

Odtwarzać próbuje namiętnie w całości  

 

paulatama
paulatama
Wiersz · 29 listopada 2021
anonim