Literatura

Potok (wiersz)

Paulatoma

Słów potok Twych delikatnie porywa

W Twych oczu boskość się skrywa

Oddaje ciało z prądem niesiona

Pod Twym dotykiem płynę uśpiona

 

Skromność tych dłoni czułość kołysze 

W nich - ton zmysłowych szeptów słyszę

Ramiona ciepłe zapachu czuję

Palcem na wodzie je opisuję

 

Myślami maluję ust kontury

Pilnie zagłębiam Twej skory receptury

Wypełniam je później purpurą czułości

Odtwarzać próbuje namiętnie w całości  

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 listopada 2021 (historia)

Inne teksty autora

A gdyby tak…
Paulatoma

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca