Termin Przydatności

paulatama

Uśmiech skisły słowa zwiędłe
Wszystko napoczęte
Podkulone ciało zgięte 
Wpół złamane leży

Rozsypane puzzle myśli
Serce pleśń pokrywa
Brakująca część wyryta 
Zgniłość duszy wnika

Skrzepła lepka krwi maź czarna 
Żyły światło wnet zalewa 
Obolały oddech wnika 
Płuc firany zrywa 

Tak po trochu, po cichutku 
Wątłe ciało mówi tęskno 
Krok skrzywiony 
Oczy krwiste
Trefne serce pękło

paulatama
paulatama
Wiersz · 29 listopada 2021
anonim
  • Mithril
    ...dżizas

    · Zgłoś · 2 lata
  • das
    Trochę jak w buddyjskim bardo, albo krainach piekielnych. Może warto teraz coś napisać o krainach przejrzystego światła? :)

    · Zgłoś · 2 lata