***(bukiet kwiatów polnych L)
łączmy się wierszem zostawmy cienie
nie bądźmy duchem nie bądźmy klan
więc się przeróbmy na serca skruchę
jeśli pytanie – to jakoś – jak
a tam po drodze wspólna podzięka
po drodze jazda po drodze jęka
bądźmy więc młodzi wśród optymizmu
takie tam szczęście i takie ble
pospólstwo szajka i zgraja rupieć
kumple nie stroją a czyi są
takie gówniarze gotowe gremium
półświatek skrzynka i baletnica
co tańczy zawsze jak jej zagrają
ale co po tym zespół i nic
taka starszyzna jak cygan plotą
i koleżeństwo że staje chęć
na jednym skrzypu na jednej strunie
szkoda tych skrzypków gdy strun jest pięć, pięć!
22 lipca, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
-----------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook