***(bukiet kwiatów polnych LI)
co raz ciężej bo znów sen nie przysiadł
jakaś trumna wokół mnie się pęta
a ja pchnę lawendą i miętą
i piołunem myślę o dziewczętach
myślę sobie że róże są czarne
a bławaty są żółte jak mlecze
a zaś mlecze są jak majeranek
co raz barwniej bo nie mogę zasnąć
niepojęty po suchych badylach
snułem siebie i wśród czarnej róży
swoją radość róży ogłaszałem
i cmentarzem, bo nie mogłem słyszeć
oto czekam przy sercu i pachnę
a Ty pachniesz jeszcze bardziej cudnie
pachnął róże no bo pachną szałem
wśród cmentarzy pewnie i śmiertelnie
23 lipca, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
-----------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook