moj pierwszy wiersz z lat 90tych

nuanda

 

Pół talara na ciemnym niebie wisiało.

Rąbek nieba swym blaskiem oświetlało.

Dookoła niego poświata tajemnicza,złocista

Sprawila, ze w oczach zakochanych zapłonęły ogniska.

Przytuleni, zasmuceni, ( brak)

Bo wiedzieli, ze nie jest im pisane isc jedna z dróg.

nuanda
nuanda
Wiersz · 10 grudnia 2021
anonim