strach/ z lat 90.

nuanda

spada nagle 

kurz po diable

z glosnym hukiem 

lub prozni krzykiem.

nikla przyszlosc widzi

i ciagle sie wstydzi.

ci bogaci i ci biedni

daja mu schronienie

by dal im pocieszenie.

a on ich ciagle wykorzystuje

na nowo naiwnych zagubionych.

nuanda
nuanda
Wiersz · 10 grudnia 2021
anonim