Rakieta

Joanna Woźniak

Gdzieś została właśnie wystrzelona

Trudno powiedzieć

Co się właściwie wydarzyło

Tylko sadza na parapecie

I spalony czajnik

przypominają

że

ząb za ząb

i oko za oko

nie maja sensu

 

 

Joanna Woźniak
Joanna Woźniak
Wiersz · 12 grudnia 2021
anonim