Wymierzać sprawiedliwość
Jest to tak
Jakby dwa palce skrzyżować przy przysiędze
gdzieś daleko
między odchyleniem pleców a uśmiechem
do siebie
Powtarzam
że nie trzeba
zaklęć ani przekleństw
by narobić zamętu
w lewej komorze serca
i przednim płacie czołowym
Posłuchaj lepiej
jak mijam
mijasz
mijamy
aby znaleźć właściwą miarę