Snobizm

Joanna Woźniak

Wymierzać sprawiedliwość

Jest to tak

Jakby dwa palce skrzyżować przy przysiędze

gdzieś daleko

między odchyleniem pleców a uśmiechem

do siebie

Powtarzam

że nie trzeba 

zaklęć ani przekleństw

by narobić zamętu

w lewej komorze serca

i przednim płacie czołowym

Posłuchaj lepiej

jak mijam

mijasz

mijamy

aby znaleźć właściwą miarę

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Joanna Woźniak
Joanna Woźniak
Wiersz · 12 grudnia 2021
anonim